Code 9513 De Bourgondische stad Breda en het UNESCO Werelderfgoed KinderdijkDe Bourgondische stad Breda en het UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk 🦶 🦶

Wegens organisatorische redenen dient het programma van deze uitstap gewijzigd te worden.

Wereld erfgoed Kinderdijk werkt nu voor de boottocht uitsluitend samen met een partner. Deze partner biedt een dagprogramma aan waaraan niet gewijzigd kan worden.

Aangezien onze uitstap toch vooral georganiseerd was rond de molens van Kinderdijk hebben wij besloten om het dagprogramma als dusdanig te aanvaarden. Het gaat hierna:

Ontvangst in "De Klok" in Kinderdijk. Daar wordt u op een kop koffie of thee met een heerlijk stuk appeltaart getrakteerd. Na het 2e “Bakkie” stappen we in de bus, om onder begeleiding van een gids een tocht door de Alblasserwaard, langs de molens en andere bezienswaardigheden te maken.

In de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden bevinden zich vele molens, natuurlijk hebben we niet de tijd om deze allemaal te bezichtigen, maar er werden enkelen voor u uitgekozen. Onderweg ziet u "achtkante stellingmolens", "stenen grondzeilers" , "wipmolens" en vele andere bezienswaardigheden aan u voorbij gaan, tevens wordt een stuk geschiedenis van de omgeving en molens verteld.

Na deze leerzame rondrit komt u aan bij Partycentrum “De Klok” in Kinderdijk daar gaan we genieten van een heerlijk driegangendiner .

In de namiddag gaan we varen langs de wereldberoemde molens van Kinderdijk. Na het bezoek aan de filmzaal met een mooie introductie over de molens van Kinderdijk, start de relaxte rondvaart langs de molens, na de rondvaart met de schipper als gids, brengen we een bezoek aan de bezoekersmolen waarna we ons terug begeven naar de bus. Van hieruit gaat het weer richting België.

Door deze programmawijziging dient wel een meerprijs van 7.50€/p.p. aangerekend te worden. Voor diegenen die reeds ingeschreven waren zal het bedrag zal tijdens de busreis kunnen betaald worden .

Ook zijn de vertrek- en aankomsttijden gewijzigd.

7.30 uur Vertrek bij Violettacars, Leuvensesteenweg 255, Tielt-Winge

7.45 uur Vertrek aan het Vlaams Administratief Centrum van Leuven, gelegen naast het station.

18.45 uur Aankomst Leuven

19.00 uur Aankomst Tielt-Winge

Indien er leden zijn die wegens deze programmawijziging niet wensen deel te nemen wordt gevraagd om onmiddellijk, vóór 24/05/2023, de administrator, Edmond Vandamme per mail admin@gvoweb.be hiervan te verwittigen. Het betaalde inschrijvingsgeld zal dan volledig worden teruggestort. Na deze datum wordt aangenomen dat u akkoord gaat met deze wijziging.

Tot dan,

Michel Boffin

Prijs voor de personen die van de wachtlijst komen, in totaal € 78,50 p.p.


De prijs omvat het busvervoer, de koffie en het gebak, het middagmaal, de gidsen.
Andere dranken voor eigen rekening.

Aantal deelnemers:
50 personen

Bereikbaarheid:

Met de trein: het station van Leuven is zeer goed bereikbaar met de trein. Uurregeling: zie www. NMBS.be. Naar de verzamelplaats aan het VAC Leuven is het een paar minuutjes stappen.
Met de wagen: Er is parking ter beschikking bij Violettacars, Leuvensesteenweg 255 waar parking ter beschikking is.

Contactpersoon:
Michel Boffin • ✆ 0475 52 14 28 • e-mail: michel.boffin@gvoweb.be

Praktisch


Locatie:Breda don 29 Start: donderdag 29 juni 2023 07:45
don 29 Einde: donderdag 29 juni 2023 19:00