Code 9511 Temse-Antwerpen: Mozart op de ScheldeTemse – Antwerpen: Mozart op de Schelde 🦶

… één rivier, veel gezichten.

De inscheping aan boord van de Mozart gebeurt stipt om 10.15 uur aan de Wilfordkaai te Temse. Terwijl we onder de Temsebrug varen, zal de gids ons onderdompelen in alle geheimen van de Schelde.

We varen langs Rupelmonde waar de Rupel en het Zeekanaal in de Schelde uitmonden. Eens de Rupel voorbij zien we op de linkeroever de mooie natuur van het grote overstromings-gebied (Polders van Kruibeke). Gaandeweg komen we in een voorstedelijke zone, gevolgd door een industriële zone met enkele opvallende activiteiten. In de verte ziet u stilaan ook de hoge torens van Antwerpen.
Wanneer we aankomen aan de rede van Antwerpen zien we de bekende kaaien, die omwille van de stijging van het water, met 1m85 werden verhoogd. Deze 6 km lange en ononderbroken brede wandel- en fietszone is ondertussen goed op weg om een soort Antwerpse “promenade des Anglais” te worden. Er staan een geheel van interessante gebouwen en constructies.

Rond 12.00u varen we dwars door de stad, langs het Steenplein, waar we een mooi uitzicht hebben op 't Steen en het alom bekende reuzenrad van Antwerpen.

Op dit tijdstip wordt, na een aperitief, de koude schotel klaargezet.

We varen verder langs het Noordkasteel, de Royersluis en tal van havenbedrijvigheden, zoals o.m. het bekende baggerbedrijf Deme. We komen rond 13u00 aan in het Deurganckdok waar we ons te midden van een wereldhaven in volle bedrijvigheid bevinden waar indrukwekkende zeeschepen komen en gaan. Dit dok bevindt zich ter hoogte van Lillo, een rustig dorp dat zijn eigenheid heeft weten te bewaren te midden van de havendrukte. Na dit indrukwekkend bezoek wordt de terugvaart naar Temse aangevangen rond 14.00u waar we omstreeks 17.30u aankomen.

Programma:

  • 10.15 uur Stipt. Inscheping aan de Wilfordkaai, 14 te Temse.
  • 12.00 uur Middagmaal: aperitief, koude schotel en 1 drankje (pils of frisdrank).
  • 17.30 uur Einde van de activiteit aan de opstapplaats.

Prijs: € 60.0 p.p. - uiterste datum van betaling 26 maart 2023 14.00 uur.

Deze prijs omvat de boottocht, het middagmaal zoals beschreven.
Extra dranken tijdens de tocht zijn voor eigen rekening.

Aantal deelnemers:
100 personen - wegens groot succes hebben wij de prijs met € 10,00 pp kunnen verlagen van € 75,00 naar € 60.00

Bereikbaarheid:

  • Met de trein: station Temse. Uurregeling: zie www.nmbs.be.
    Vanaf het station 15 minuten stappen naar de startplaats Wilfortkaai 14.
  • Met de wagen: Er zijn gratis parkeerplaatsen in de Oeverstraat, 78 te Temse. Dit is ongeveer 5 minuten stappen van de vertrekplaats.

Contactpersoon:
Michel Boffin • ✆ 0475 52 14 28 • e-mail: michel.boffin@gvoweb.be

Praktisch


Locatie:Temse di 20 Start: dinsdag 20 juni 2023 10:15
di 20 Einde: dinsdag 20 juni 2023 17:30