Code 9517 Meerdaags Elzas en de VogezenDe Elzas en de Vogezen 🦶 🦶 🦶

Landelijk, vredig, hartelijk en gastronomisch

In dit deel van Frankrijk hebben twee beschavingen elkaar ontmoet. De streek vormt een eigen wereldje. Onze reis loopt door Lotharingen en de Vogezen naar de Elzas. Je zal er de gastvrijheid appreciëren en ogen te kort komen om de met bloemen getooide gevels van de karakteristieke vakwerkhuizen te bewonderen. De Elzasser wijnen zoals bv. Riesling, Gewürztraminer, Pinot Blanc en Pinot Gris hebben terecht een belangrijke plaats verworven. Een bezoek aan een wijnboer is dan ook op zijn plaats. Wij verkennen de Vogezen tijdens een tocht over de hoogste bergkammen zoals bv. “Les Ballons des Vosges”, “La Route des Crêtes”… Ben je Bourgondiër dan kom je in de Elzas zeker aan je trekken met een Choucroute, Baeckeoffe (traditionele Elzasser stoofpot), Kougelhopf (typisch tulbandgebak) en dé Munster (een kaas met karakter!). Kortom een vierdaagse vol afwisseling en schoonheid die je zeker bekoren.

Dag 1: Sint-Joris-Winge – Orbey
Vertrek om

  • 6.45 uur aan de burelen van Violetta Cars, Leuvensesteenweg 255 te Tielt-Winge (waar je je wagen op de parking kunt laten voor de duur van de meerdaagse) om vervolgens om

  • 7.15 uur halt te houden aan de overkant van het Ibis Budget Hotel dat gelegen is Martelarenlaan 10, Leuven (= achterzijde van het NMBS-station).


Daarna rijden we via Namen, Arlon naar Luxemburg voor een koffiestop langs de autoweg. Door het Groothertogdom Luxemburg en via Metz rijden we naar Nancy voor een kort bezoek en een vrij middagmaal. In de namiddag maken we een ommetje langs het kasteel Haut-Koenigsbourg dat mooi gelegen is. Als een adelaarsnest kijkt de burcht neer op de brede Rijnvlakte en het Zwarte Woud aan de overkant van de Rijn. Nadien gaat het richting ons verblijfshotel in Orbey waar we hartelijk verwelkomd worden met een aperitief, gevolgd door het avondmaal en overnachting.

Dag 2: Gérardmer - Ballons des Vosges

Na het ontbijtbuffet gaat het via de Col de La Schlucht naar het kuuroord Gérardmer voor bezoek en een boottocht op het gelijknamige Vogezenmeer. Middagmaal. ‘s Namiddags maken we de panoramische rondrit “Ballons des Vosges”. Dit is een prachtige bergtocht over de mooiste Vogezentoppen zoals de Hohneck, de Markstein, de Col de Bramont en de Grand Ballon. Verder door naar ons verblijfhotel te Orbey voor avondmaal en overnachting.

Dag 3: Riquewihr

Na het ontbijt gaan we naar Riquewihr. Dit versterkte stadje valt op door haar mooi gekleurde vakwerkhuizen, en door oude uithangborden versierde gevels waarvan sommige gevels getooid zijn met mooie erkers. De fraaie met bloemen versierde gevels maken van dit plaatsje een echt juweeltje. We brengen hier dan ook een bezoek en gebruiken er ons middagmaal. Waarom niet een typisch Elzasser zuurkoolschotel???... We sluiten deze dag af met nog een uitgebreide wijnproeverij in één van de plaatselijke wijnkelders. Vervolgens terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4: Orbey - Munster - Colmar – Sint-Joris-Winge

Na het ontbijt laden we onze valiezen in en trekken we richting Munster voor een kleine wandeling door het centrum. Munster staat vooral bekend om zijn kaas ”Le Vrai Munster”. Na deze stop trekken we naar Gunsbach, voor een bezoek aan onder meer aan één van de huizen van Albert Schweitzer. We ontdekken welke mand die hij was en het spirituele erfgoed dat hij naliet. Vervolgens bezoeken we “La Maison du Fromage” waar we genieten van een demonstratie en een proeverij van 3 typische kaassoorten en een glaasje wijn. Daarna gaat het richting Colmar.
Na het middagmaal kuieren we nog langs de geplaveide steegjes, de schilderachtige vakwerkhuizen, de romantische grachten, de met bloemen versierde balkons, kortweg een streling voor het oog dat maakt dat dit sfeervolle stadje een bezoek overwaard is.

Dan wordt het stilaan tijd om via Strasbourg, Metz, Luxemburg en Namen naar Leuven en Sint-Joris-Winge te rijden. Betrachting is om in Leuven omstreeks 20.15 uur toe te komen.

Prijs :

€ 596,00 p.p. in een tweepersoonskamer 

€ 692,00 p.p. in een singlekamer 

Uiterste datum van betaling 25 maart 2023

De prijs omvat: vervoer per **** touristclass autocar met het nodige comfort, ervaren chauffeur en reisleider, volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot het middagmaal op de laatste dag, de bezoeken aan de wijnkelder, de kaasmakerij, het Albert Schweitzer huis, alle voorziene uitstappen uit het programma, de toeristentaks, audioguide, de fooi voor de chauffeur, de reisleider, de gidsen en het hotelpersoneel en de reis-, bijstands- en annuleringsverzekering.

Niet inbegrepen:

Het middagmaal eerste dag, andere Inkomgelden indien niet inbegrepen, de dranken en persoonlijke uitgaven.

Hotel : Au bois le Sire *** in Orbey

De hoteleigenaars Virginie en David zullen er samen met hun team alles aan doen om het ons zo aangenaam mogelijk te maken. Ze beschikken over 36 kamers gelegen in 2 gebouwen. Ze voldoen aan alle comfort, o.a. bad of douche, WC, TV, minibar, telefoon en haardroger. Verder beschikt het hotel ook nog over een binnen zwembad en fitnessruimte (beiden gratis), sauna en hammam. De dag beginnen we met een ontbijtbuffet en ’s avonds genieten van een gevarieerd regionaal en gastronomisch 3-gangenmenu.

Tip:

Voor wie het vertrekuur van thuis uit wat vroeg uitvalt: de contactpersoon kan een overnachting voor de deelnemers boeken bij het Ibis Budget Hotel (hotel aan de achterzijde van het NMBS-station Leuven -Martelarenlaan 10). Dit kan ook bij de terugreis.

Op vrijdag 15 september betaal je voor een single kamer € 73,95 en op dinsdag 19 september € 93,95.

Voor een dubbele kamer betaal je respectievelijk € 82,95 en € 102,95.

Deze tarieven zijn per kamer per nacht, inclusief ontbijt en city tax.

Ook hier betreft een richtprijs: een kleine prijsaanpassing is dus nog mogelijk.

Contactpersonen:

Nicole Steveniers • ✆ 016 81 29 69 – 0478 248 347 • e-mail: nicole.steveniers@gvoweb.be

Lieve Brouns •✆ 03 216 04 98 – 0479 709 154 • e-mail: lieve.brouns@skynet.be

Praktisch


Locatie:Tielt Winge of IBIS Hotel Leuven zat 16 Start: zaterdag 16 september 2023 06:45
di 19 Einde: dinsdag 19 september 2023 20:15