Code 9516 Stelvio en het Nationaal Park StilfserjochStelvio en het Nationaal Park Stilfserjoch 🦶 🦶 🦶

Prachtige natuur en bergwereld van de Alpen

Deze meerdaagse brengt ons naar het Italiaanse Nationaal Park Stilfserjoch dat deel uitmaakt van één van de grootste beschermde natuurgebieden van de Alpen dat genoemd wordt naar de Passo dello Stelvio/Stilfserjoch. De Stelviopas ligt op de grens van de provincie Sondrio en het Duitstalige Zuid-Tirol. Deze prachtige regio is misschien wat minder bekend maar de streek is uitermate geschikt voor mooie uitstappen en wandelingen. Laat je bv. verrassen bij de beklimming van de Stilfserjoch met de Bernina Express-trein, ontdek de wondermooie natuur en de bergwereld, proef de wijn en geniet van het verblijf en de gastvrijheid van ons verblijfshotel.

Dag 1: Sint-Joris-Winge – Piotto (omgeving)

Vertrek om
*
6.45 uur: aan Violetta Cars, Leuvensesteenweg 255 te Tielt-Winge (je wagen laat je op de parking voor de duur van de meerdaagse)

* 7.15 uur: we houden halt aan het Ibis Budget Hotel, Martelarenlaan 10, Leuven (= achterzijde van het NMBS-station).

De reis gaat via Luxemburg, Strassbourg, Basel naar ons hotel in Sempachersee. Onderweg houden we geregeld halt voor de vrije maaltijden.

Dag 2: Sempachersee – Cadenabbia – Bellagio – Semogo

Na het ontbijt vertrekken we naar Cadenabbia waar we de overzetboot nemen naar Bellagio. Door de fraaie ligging en de bewaard gebleven authentieke sfeer wordt het ook wel ‘de Parel aan het Comomeer’ genoemd. Middagmaal. Het bezoek aan het historische, oude centrum met zijn steile straatjes zal je buitengewoon bekoren. In de loop van de namiddag nemen we de overzetboot naar Varenna en rijden we verder langs het Comomeer richting Sondrio en Tirano naar ons hotel in Semogo-Valdidentro, onze verblijfplaats voor de komende dagen… We worden er begroet door de familie Lazzeri met een welkomstdrink gevolgd door de kamerverdeling, het avondmaal en de overnachting.

Dag 3: Cancano – Torre di Fraele

Ontbijtbuffet en daarna starten we de dag met een spectaculaire rit naar het meer van Cancano. Onze weg met verschillende haarspeldbochten brengt ons naar de Torri di Fraele (1952 m). Het is daar dat onze wandeling naar het meer van Cancano start. Het wordt genieten in deze prachtige natuur!!! Het is ook dé idyllische plaats voor een barbecue! De hotelfamilie zal je hier verwennen met een lekkere maaltijd en je zal er haar gastvrijheid ontdekken. Avondmaal nemen we in ons hotel.

Dag 4: Stelvio – Stilfserjoch

Na het ontbijtbuffet maken we kennis met het grootste van de zes Nationale Parken van Italië, het Nationaal Park Stelvio. Daar horen steenbokken, gemzen en herten thuis. De uitzichten op de hoge bergen, de eeuwige sneeuw en de gletsjers die je hier ziet zullen je je hele leven bijblijven. We rijden de bekende bergpas Passo dello Stelvio op. We moeten 20 km klimmen en niet minder dan 39 haarspeldbochten nemen om de hoogte van 2757 m te bereiken. We genieten er ook van prachtige uitzichten op de Ortler Alpen. Na het middagmaal dat we in volle natuur gebruiken en verzorgd wordt door de hoteleigenaars, rijden we verder naar San Valentin See te Vinschgau. Hier maken we een boottocht. Voor het avondmaal keren we terug naar ons hotel.

Dag 5: Bernina Express

We starten met het ontbijtbuffet. Dan volgt een kort bezoek aan een bekende wijnkelder met rondleiding en gepaste uitleg, inclusief proeverij. Vervolgens bezoeken we de kerk in Tirano.

Het middagmaal gebruiken we in een plaatselijk restaurant. In de namiddag stappen we op de historische trein voor een unieke sightseeing van 2,5 uur met de “Bernina Express”. Tijdens deze rit krijgen we de onvergetelijke vergezichten en de wondere bergwereld te zien. Het eindpunt wordt het mondaine Sankt Moritz. Via de Forcolapass (2315 m) rijden we terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 6: Arnago – Baita Campo

Na het ontbijt rijden we naar Arnago. Een gemakkelijke wandeling brengt ons tot “Baita Campo”. Onze honger stillen we in deze berghut met een typische maaltijd. We krijgen verschillende gerechten geserveerd en dit met de bijhorende wijn en grappa en als toemaatje aangepaste muziek.

Na een korte wandeling voor diegenen die dat wensen, rijden we via de Passo di Foscagna (2291 m ) naar het taksvrije Livigno waarvan het centrum gekenmerkt wordt door een autovrije voetgangerszone en waar je je laatste inkopen kan doen. Daarna keren we terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 7: Semogo – Chur – Baldersheim

Na het ontbijtbuffet laden we de valiezen in en vatten we de terugreis aan. We houden halt in Chur, de oudste stad van Zwitserland en de hoofdstad van het kanton Graubünden. Deze stad bruist van leven en cultuur. Voor wie het oude Chur wil ontdekken zal onze reisleider een stadswandeling maken. Na het middagmaal gaat het richting Basel en Baldersheim (omgeving) voor avondmaal en overnachting.

Dag 8: Baldersheim (omgeving) – St.-Joris-Winge

Na het ontbijt rijden we via Colmar, Strassbourg en Luxemburg naar Leuven en Sint-Joris-Winge. Aankomst voorzien omstreeks 19.00 uur. De nodige haltes worden onderweg gehouden voor de vrije maaltijden.

Max. aantal deelnemers: 40

Prijs:

€ 1440,00 p.p. in een tweepersoonskamer

€ 1655,00 p.p. in een singlekamer.


De prijs omvat:

Vervoer per **** touristclass autocar met het nodige comfort, een ervaren chauffeur en een Nederlandstalige reisleider, volpension vanaf de eerste dag avondmaal t.e.m. het ontbijt op de laatste dag, alle uitstappen vermeld in het programma, overzetboot, boottocht San Valentin See, Bernina Express, wijnproeverij, water en ¼ l wijn bij alle maaltijden op onze verblijfsplaats, de toeristentaks, de fooi voor de chauffeur, de reisleider, het hotelpersoneel en de reis-, bijstands- en annuleringsverzekering.

Niet inbegrepen :

De middagmalen op de heen- en terugreis, andere inkomgelden en dranken indien niet inbegrepen en de persoonlijke uitgaven.

Hotel: “Miravalle”***
Dit zeer aangename hotel is gelegen in Semogo/Valdidentro op 1463 m hoogte in een prachtige vallei tussen Bornio en Livigno te midden van het Nationaal Park “Stilfserjoch”. Het hotel beschikt over een receptie, een ruime lobbybar, een mooi ingericht restaurant, een pianobar alsook internetaansluiting en lift. De verzorgde kamers zijn voorzien van badkamer met bad/douche, toilet, telefoon, satelliet-TV en safe. Sommige kamers beschikken over een balkon. Vrij gebruik van wellnesscentrum met sauna, stoombad, jacuzzi. Solarium mits betaling. Kleine fitnessruimte.
Voortreffelijke maaltijden met typisch Italiaanse gerechten: ’s morgens een rijk gevuld ontbijtbuffet en ’s avonds een verzorgd 3-gangenmenu bediend aan tafel met een gevarieerd saladebuffet. De familie Lazzeri biedt haar gasten een warme en gezellige gastvrijheid.

Tip:

Voor wie het vertrekuur van thuis uit wat vroeg uitvalt: de contactpersoon kan een overnachting voor de deelnemers boeken bij het Ibis Budget Hotel (hotel aan de achterzijde van het NMBS-station Leuven -Martelarenlaan 10). Dit kan ook bij de terugreis.

Op zaterdag 19 augustus betaal je voor een single kamer € 73,90 en op zondag 27 augustus: € 68,90.

Voor een dubbele kamer betaal je respectievelijk € 83,80 en € 78,80.

Deze tarieven zijn per kamer en per nacht, inclusief ontbijt.

De city tax bedraagt momenteel € 3,50 en is niet inbegrepen in de vermelde prijzen. Een kleine prijsaanpassing van de city tax is nog mogelijk.

Ongeveer 1 maand voor de vertrekdatum worden de deelnemers gecontacteerd door de organisatoren

Contactpersonen:

Nicole Steveniers • ✆ 016 81 29 69 – 0478 248 347 • e-mail: nicole.steveniers@gvoweb.be

Lieve Brouns • ✆ 03 216 04 98 – 0479 709 154 • e-mail: lieve.brouns@skynet.be.

Praktisch


Locatie:Italië Stelvio zon 20 Start: zondag 20 augustus 2023 06:45
zon 27 Einde: zondag 27 augustus 2023 19:00