Code 9514 Oudsbergen: bezoek aan blauwbessenbedrijf en wandeling in duinengordelWandeling door de Kempische duinengordel en bezoek aan een blauwebessenplantage. 🦶 🦶

We wandelen onder begeleiding van een professionele natuurkenner door de duinengordel. Dit is een uniek natuurgebied in het hart van de Limburgse Kempen en behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Het gevarieerde en uitgestrekte heide-, bos- en duinenlandschap omvat een natuurwaarde van internationaal belang.

De blauwe bessen plantage van de familie Schrijnwerkers bestaat al sinds 1990 en is uitgegroeid tot een 15 hectare grote plantage.
Tijdens de rondleiding in deze plantage maak je kennis met de teelt van deze bijzondere vrucht en de allernieuwste oogsttechnieken.
Blauwe bessen worden aanbevolen voor hun hoog gehalte aan antioxidanten, vitamine C, vitamine K en vezels. Bovendien bevatten deze bessen weinig calorieën. Met laboratoriumproeven van extracten van blauwe bessen stelde men een vermindering vast van schade aan cellen die kunnen leiden tot kanker.

Programma

  • 10.00 uur Samenkomst aan restaurant ’t Goed Geluk, Venhovestraat 19, 9360
    Oudsbergen
  • 10.15 uur Start wandeling door de duinengordel
  • 13.00 uur Lunch
  • 15.00 uur Start rondleiding op de blauwebessenplantage. Afsluiten doen we met een
    tas koffie of thee met een heerlijk stuk blauwebessentaart.

Prijs
€42,50 te betalen tegen uiterlijk 26 maart 2023 14.00 uur.
De prijs omvat de wandeling door de duinengordel met natuurgids, lunchmaaltijd, rondleiding op de plantage, koffie/thee met taart.

Dranken voor eigen rekening.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer: trein tot station Genk. Uurregeling: www.nmbs.be.
Aan het station neem je bus 8 die op het bus perron nummer 6 vertrekt om 09.00 uur en stopt vlak voor de blauwbessenplantage om 09.30 uur. Aan de overkant van het bedrijf is een wandelweg (waar geen auto’s door kunnen) die uitkomt op de Venhovenstraat.
s’ Avonds neem je op dezelfde plaats de bus terug richting Genk station.

Met de wagen: op de gratis parking van het restaurant “t Goed Geluk”, Venhovenstraat 19, 3670 Oudsbergen.

Aandachtspunten:
Bij mooi weer is er in de duinengordel een tropisch klimaat. Zonnebril, zonnecrème en zonnehoed zijn aan te raden. Ook goede stapschoenen en een extra flesje water komen zeker van pas.

Contactpersoon:
Hermina Van d’helsen • ✆ 0486 68 62 01 • e-mail : mmdvdh@gmail.com

Praktisch


Locatie:Oudsbergen Venhovestraat 19 9360 Oudsbergen zat 1 Start: zaterdag 1 juli 2023 10:00
zat 1 Einde: zaterdag 1 juli 2023 16:30