Code 9515 Sardinië Prachtig avontuur vol geschiedenis en archeologieSardinië

Prachtig avontuur vol geschiedenis en archeologie 🦶🦶 🦶

Sardinië is, na Sicilië, het tweede grootste eiland van de Middellandse zee. Het eiland wordt omringd door een grote reeks van rotsige eilandjes, deels bewoond, soms in gebruik door (kleine) veeboeren die 's avonds weer huiswaarts keren. Ontelbaar zijn de kleine zanderige baaitjes, omringd door vele kliffen, waar het zeewater een specifieke kleur heeft.
Hierna volgt een korte samenvatting van onze 8-daagse reis. Een volledige beschrijving zal aan de deelnemers bezorgd worden.

Dag 1: Brussel – Olbia – Alghero

Rond de middag komen we samen op de luchthaven van Zaventem. De exacte uurregeling zal later meegedeeld worden. Vlucht naar Olbia. Verplaatsing naar Alghero met een tussenstop in Ploaghe voor een bezoek aan de Romaans-Pisaanse kerk. Intrek in hotel Porto Conte.

Dag 2: Alghero

Met de bus naar de haven voor de boottocht naar de grotten van Neptunus. Vrije namiddag in Alghero.

Dag 3: Alghero - Sant’Andrea Priu – Rebeccu – Alghero

Bezoek aan één van de belangrijkste getuigenissen van de Nuraghiche beschaving. Bezoek aan Rebeccu, een fascinerende spookstad, geïsoleerd en alleen bevolkt door de legendes. Het is een middeleeuws dorp dat nu bijna onbewoond is.

Dag 4: Alghero – Stintino – Alghero

Verkenning van het eiland Asinara met de boot. Geïsoleerde landschappen, zeldzame planten- en diersoorten, historische gebeurtenissen, de waterscheiding tussen de open zee en de gelijkmatige golf is een wereld op zich. Mogelijkheid tot het avontuur aan boord van een jeep (mits betaling supplement).

Dag 5: Alghero – Bosa – S’Archittu – Oristano

Na het ontbijt uitchecken en met de bus naar Bosa. Bezoek aan het vissersstadje en kasteel Malaspina met een kerkje waar nog middeleeuwse fresco’s te bekijken zijn. Verder naar S’Archiuttu, een magische plek. Eindbestemming is Oristano, een stad met christelijke paleizen, vestingwerken en tempels. Intrek in hotel Mariano IV.

Dag 6: Oristano – Tharros – Mont’è Prama – Fordongianus – Oristano

Bezoek aan de oude punische stad Tharros. Verder naar het Museum van de Gigante van Mont’è Prama met stenen beelden van drieduizend jaar geleden. Daarna bezoeken we de romeinse bronnen in Fordongianus.

Dag 7: Oristano – San Gavino Monreale – Porto Flavia – Oristano

Bezoek aan de Watermolen in Licheri, de zetel van het etnografisch museum. Verder naar Tempio di antas: een monument uit de Romeinse tijd. Bezoek aan Porto Flavia: een mijncomplex. Bezoek aan San Gavino Monreale en Murales.

Dag 8: Oristano – Olbia

Na het ontbijt uitchecken en vertrek naar Santuario di Santa Cristina, een mysterieuze tempel. Afscheidslunch in Tenute Olbios, met degustatie van 3 wijnen en typische warme gerechten uit de streek. Vertrek naar de luchthaven. Aankomst in Zaventem voorzien rond 19.30.

Prijs:€ 1650,00 per persoon in een dubbelkamer; € 1890,00 in een singlekamer - te betalen tegen uiterlijk 25 maart 2023.

De prijs omvat: vluchten, alle verplaatsingen ter plaatse, volpension (behalve het middagmaal op de dag van vertrek), Nederlandstalige gids, fooien voor gids en chauffeur, de inkomgelden voor de vermelde bezoeken, annulerings- en bijstandsverzekering.

Niet inbegrepen: verblijfstaksen (lokale toeristenbelasting) ter plaatse te betalen. Persoonlijke uitgaven en dranken.

Contactpersoon:

Erna De Cremer • ✆ 053 78 82 85 – 0470 90 17 15 • e-mail:email: erna.decremer@gvoweb.be

Praktisch


Locatie:Sardinië zat 3 Start: zaterdag 3 juni 2023 11:00
zat 10 Einde: zaterdag 10 juni 2023 19:30