Code 9504 Turnhout Bezoek aan het Meduceum en stadswandelingBezoek aan het Meduceum en stadswandeling “huwelijksgeheimen en stapjes in de wereld” 3 voetjes

Het Meduceum (Medisch Educatief Museum): toont de rijke geschiedenis van de zorg voor zieken. De collectie medisch en verpleegkundig materiaal dat gasthuiszuster Alena verzamelde tijdens haar loopbaan in het Sint Elisabethziekenhuis, is een mooie weergave van deze evolutie.

Tijdens de rondleiding komen tal van anekdotes aan bod die een duidelijk beeld schetsen van de enorme vooruitgang die de geneeskunde in de 20st eeuw heeft gemaakt. Ook de realisaties van dokter Paul Janssen, Turnhouts ereburger, ontvouwen zich hier.

Stadswandeling: ”huwelijksgeheimen en stapjes in de wereld”

Tijdens deze wandeling vertelt een stadsgids alles over de liefde binnen en buiten het huwelijk van de veertiende tot de eerste helft van de twintigste eeuw. Zelfs de soms wrange kantjes komen aan bod.

Onderweg ontmoeten we de Turnhoutse arts Nand Peeters en vernemen hoe hij via zijn medische ontwikkelingen echtparen en toekomstige moeders meer comfort (en geluk?) geboden heeft.

Programma

  • 10.00 uur samenkomst in de inkomhal van CC De Warande:
    ontvangst met koffie of thee
  • 10.45 uur bezoek aan het Meduceum met gids
  • 12.30 uur lunch in het maatwerkbedrijf Kontoer (soep, hoofdgerecht, koffie en 1
  • consumptie)
  • 14.30 uur stadswandeling met gids
  • 16.30 uur einde van activiteit

Prijs

€ 38 p.p. te betalen tegen uiterlijk 19 maart 2023 14.00 uur.

Deze prijs omvat de beide gidsbeurten, de lunch en de toegang tot het museum

Aantal deelnemers

30 personen

Bereikbaarheid

Met de trein: bij het verlaten van het NMBS-station Turnhout slaat u linksaf de Stationsstraat in. Aan de watertoren neemt u de Warandestraat tot aan het CC De Warande.

Met de bus: aan De Warande is een bushalte waar verschillende lijnen samenkomen en vertrekken.

Met de auto: neem afrit 24 van de E34 richting Turnhout. Aan het kruispunt met de ring volgt u de borden centrumparking De Warande. Deze parking is ondergronds en betalend.

Contactpersoon:
Ria Aerts • ✆ 0497 49 11 75 • e-mail: ria.aerts@gvoweb.be

Praktisch


Locatie:Turnhout - inkomhal van CC De Warande di 16 Start: dinsdag 16 mei 2023 10:00
di 16 Einde: dinsdag 16 mei 2023 16:30