Code 9499 Gent Historische vertellingen vanuit het on(t)roerend hartGent

Historische vertellingen vanuit het on(t)roerend hart 🦶 🦶

Gent is een stad om van te houden. Een levende en levendige stad, ontstaan aan de samenvloeiing van de Schelde en de Leie, met meerdere torens, middeleeuwse en andere opvallende gebouwen, stadshallen, abdijen, een burcht, markten en pleinen.
De rebelse Gentenaren werden ooit verplicht een strop te dragen. De vernedering van destijds is nu omgebogen tot een eretitel.

Ooit was Gent een belangrijke textielstad, met een bloeiende lakenhandel in de middeleeuwen en katoenweverijen en -spinnerijen in de 19de eeuw. Steeds een weg zoekend naar de Noordzee, wat leidde van een haven in het centrum van de stad, tot de grote zeehaven van nu.

In Gent ontstonden vakbonden. Er was altijd een kloof tussen arm en rijk, wat ook blijkt uit de bestaande huisvesting. Het Nederlands wordt als omgangstaal aangemoedigd maar het Gents dialect klinkt in bepaalde wijken nog steeds sappig.

In de bruisende universiteitsstad organiseert men heel wat culturele manifestaties met als hoogtepunt de tien dagen durende Gentse Feesten.

Stadsvertellers nemen je mee in het boeiende verhaal over hoe Gent ooit was en is door de eeuwen heen.

Programma

  • 10.00 uur Samenkomst aan de Koninklijke Nederlandse Schouwburg Gent, Sint Baafs- plein 10 (tussen het Belfort en de Sint Baafskathedraal). Start van de
    wandeling onder leiding van de stadsvertellers.
  • 12.00 uur Middagmaal (driegangenmenu in Gentse sfeer) in restaurant Carlos Quinto.
  • 14.30 uur Geleid bezoek aan de stadsbrouwerij Artevelde, met degustatie.
  • 16.00 uur Einde van de activiteit.

Prijs
€ 57,50 p.p. te betalen tegen uiterlijk 19 maart 2023 14.00 uur 

De prijs omvat de gidsen, het middagmaal (dranken inbegrepen) en het bezoek aan de brouwerij (inclusief degustaties).

Aantal deelnemers
Max. 50 personen.

Bereikbaarheid

Met de trein: Aankomst in het NMBS-station Gent Sint-Pieters, vervolgens met tram 1 (richting Evergem) tot halte Korenmarkt of aankomst in het NMBS-station Gent-Dampoort en vervolgens met bus 3 (richting Mariakerke post) tot halte Korenmarkt.

Met de auto: De dichtstbijzijnde parkings (betalend) zijn Vrijdagmarkt, Sint-Michiels en Reep. De parkeertarieven zijn niet goedkoop. Je betaalt er €16 voor 7 uur parkeren. Het centrum van Gent is tevens een lage-emissiezone. Check vooraf of je met je wagen binnen mag. Website: https://stad.gent/nl/mobiliteit-openbare-werken/lage-emissiezone

Contactpersoon:

Robert Van Den Bossche • ✆ 09 231 80 99 – 0478 59 40 70 • e-mail: robertvandenbossche@yahoo.com

Praktisch


Locatie:Gent - KNS - Sint Baafsplein 10 don 4 Start: donderdag 4 mei 2023 10:00
don 4 Einde: donderdag 4 mei 2023 16:00