Code 9496 Brussel De Europese wijk🦶 🦶

Brussel is de hoofdstad van Europa. Voor velen van ons zijn de plaats, de gebouwen, de functies en de geschiedenis van de wijk onbekend. Daarom organiseren we een dagtrip.

De wij is voor iedereen goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn geen grote afstanden te stappen. Een dag die ons een beter inzicht zal bieden in de Europese geschiedenis en de belangrijke functie van Brussel hierin.

Het programma.

10u30 stipt. We komen samen in de lokettenzaal van het station Brussel-Luxemburg. We wandelen door de Europese wijk naar het “ Huis van de Europese geschiedenis “.

11u00 We brengen een geleid bezoek aan het “ Huis van de Europese geschiedenis “. Gidsen leiden ons rond in kleine groepjes. Dit museum bevindt zich in het Eastmangebouw in het Leopoldpark. Dit meer dan tien hectare grote park werd in 1880 opengesteld voor het publiek op het terrein van de voormalige Koninklijke Zoo. De belangrijkste doelstelling van dit museum is het inzicht in de complexe Europese geschiedenis te vergroten. In de museumopstelling is er bewust voor gekozen de uiteenlopende invalshoeken en interpretaties van de geschiedenis van Europa in de verf te zetten.

13u00 We genieten van het middagmaal in de buurt.

14u30 Een gids van Brukselbinnenstebuiten neemt ons mee door de Europese wijk. Vanaf 1958 verschenen de eerste kantoorgebouwen van de EGKS, later EEG en Europese Unie. Vandaag werken er op nauwelijks één vierkante kilometer 100.000 mensen. Werken, wonen en mobiliteit zijn op zoek naar een nieuw evenwicht. Gapende wonden in het stadsweefsel worden weer opgevuld. Behalve de Europese instellingen en de leefwereld van de expats, ontdekt u tijdens deze Brukselwandeling de tijdloze schoonheid van het Leopold- en Jubelpark, en nieuwe of vernieuwde pleinen ( Jourdan-, Jean Rey- en Schumanplein). We nemen tijdens deze wandeling een koffiestop.

18u00 Einde van deze activiteit. Het einde is in het station van Brussel-Schuman. Vandaar vertrekken er treinen in alle richtingen.

Aantal deelnemers: 23

Prijs :
€ 51,00 p.p. ter betalen tegen uiterlijk 12 maart 2023 om 11.00 uur.

De prijs omvat: inkomgelden, gidsen, middagmaal en koffiestop.

Contactpersoon:
André Verschelden • ✆ 0472 79 27 81 • e-mail: andreverschelden@telenet.be

Praktisch


Locatie:Brussel Station Luxemburg vrij 21 Start: vrijdag 21 april 2023 10:30
vrij 21 Einde: vrijdag 21 april 2023 18:00