Code 9518 Fakkeltheater Antwerpen Drie dozijn rode rozen…In 2023 is het exact 70 jaar geleden dat de eerste Vlaamse televisie-uitzending plaatsvond.

Op 31 oktober 1953 was het zover. Iedereen die een televisietoestel bezat, zat samen met vrienden en buren gekluisterd aan de buis.

De hoofdbrok van de uitzending die avond was de opvoering van het toneelstuk ‘Drie Dozijn Rode Rozen’. Regisseur Bert Janssen, die het stuk bewerkte voor tv, nam plaats in de regiekamer en zag tot zijn grote vreugde hoe alles live lukte. In deze versie van ‘Drie Dozijn Rode Rozen’ zijn we getuige van die eerste uitzending vanuit de TV studio’s van het NIR (nu de VRT). Bij de acteurs, waaronder een piepjonge Paula Semer, hangt spanning, het is hun eerste televisieoptreden ooit.

Hoe brengen zij de komedie ‘Drie Dozijn Rode Rozen’ tot een goed einde, volledig live op antenne! Een spannende en grappige kijk achter en voor de schermen van een mijlpaal in de Vlaamse televisiegeschiedenis.

Maar laat ons de komedie zélf niet vergeten. Een man laat per toeval bloemen voor zijn minnares aan zijn eigen vrouw bezorgen... het deurenstuk kan beginnen. Vooral het nieuwe jasje errond maakt het tot een unieke versie van deze Italiaanse klassieker.


Loge 10 Theaterproducties

Regie: Bruno Van Heystraeten
Auteur: Gebaseeerd op de tekst van Aldo De Benedetti
Cast: Daan Hugaert, Marc Stroobants, Andrea Croonenberghs, Ann De Winne

Programma

  • 14.30 uur – samenkomst aan ingang van het Fakkeltheater, Hoogstraat 12 Antwerpen waar de tickets verdeeld worden.
  • 15.00 uur – aanvang van de voorstelling
  • Omstreeks 18.00 uur – einde van de activiteit

Bereikbaarheid

  • Te voet: Vanaf het NMBS-station Antwerpen via de Keyserlei, Meir, Groenplaats, vervolgens Handschoenmarkt en Oude Koornmarkt naar de Hoogstraat nr. 12 (ongeveer 25 minuten)
  • Met de metro: vanaf het NMBS-station Antwerpen Centraal via metro Diamant richting Antwerpen-Linkeroevertramlijn 9 of 15 halte Groenplaats, dan richting Handschoenmarkt (zie hoger)
  • Met de wagen: in de binnenstad geldt overal betalend parkeren: kaaien, parking Groenplaats, parking Grote Markt, Parking Het Steen.

Aandacht: in Antwerpen is er een Lage Emissiezone (LEZ). Alle info op: lez.antwerpen.be.

Prijs: € 34.50 per persoon. Uiterste datum van betaling 5 maart 2023. 

Inbegrepen: VIP-ticket, gratis gebruik van de vestiaire, een programmaboekje, na de voorstelling een hapje en een drankje, reservatie- en administratiekosten.

Contactpersoon: Mieke Kimpe – 09/222 15 39 – 0468/118 190 – mieke.kimpe@gvoweb.be

Praktisch


Locatie:Fakkeltheater, Hoogstraat 12 Antwerpen zon 19 Start: zondag 19 maart 2023 14:30
zon 19 Einde: zondag 19 maart 2023 18:00